Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g25g180kcal0.2g0.2g20g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.4g51.1g0.9g2.6g
Kauralese 15g54kcal2.7g6.8g1.2g2.6g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.6g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 50g32kcal1.6g2.4g1.7g0g
Parsakaali brokkoli 62g22kcal2.9g1.2g0.2g1.6g
Kirsikkatomaatti, suomalainen25g5kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Paprika keltainen 30g9kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Saksanpähkinä 15g102kcal2.2g0.5g9.8g2.4g
Kananmuna, omega, 1 kpl41g54kcal5.4g0.1g3.4g0g
Ruokakerma Valio 5%50g30kcal0.6g1.4g2.5g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl3.7g20kcal0.2g0.1g2.1g0.2g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta25g114kcal10g0g8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana836g1751kcal67.4g134.2g100g20.6g
Valittu annoskoko418g876kcal33.7g67.1g50g10.3g
Annoskoko puolitettuna209g438kcal16.9g33.6g25g5.2g
Arvot/100g100g209kcal8.1g16g12g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135472