Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g50g360kcal0.5g0.5g40g0g
Vehnäjauho puolikarkea 146g502kcal14.9g102.4g1.8g5.1g
Kauralese 30g108kcal5.4g13.7g2.3g5.3g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g1.2g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 100g64kcal3.2g4.8g3.5g0g
Parsakaali brokkoli 125g44kcal5.8g2.4g0.4g3.1g
Kirsikkatomaatti, suomalainen50g10kcal0.3g1.9g0.2g0.7g
Paprika keltainen 60g18kcal0.6g3.1g0.1g1.2g
Saksanpähkinä 30g204kcal4.4g1g19.6g4.8g
Kananmuna, omega, 1 kpl83g107kcal10.8g0.2g6.8g0g
Ruokakerma Valio 5%100g60kcal1.2g2.8g5g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl7.5g40kcal0.4g0.2g4.2g0.3g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta50g229kcal20g0g16g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1675g3510kcal135.6g269.8g199.8g41g
Valittu annoskoko838g1755kcal67.8g134.9g99.9g20.5g
Annoskoko puolitettuna419g877kcal33.9g67.5g50g10.3g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.1g11.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135472