Ihana kesäkurpitsavuoka

500g paistijauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 kg kesäkurpitsa
2 reilunkokoista sipulia
140g tomaattipyrettä
1dl vettä
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 pss (150g) emmental punaleima raastetta

Viipaloi kesäkurpitsa reiluiksi viipaleiksi, paista öljyssä kullanvärisiksi, laita niistä puolet uunivuoan pohjalle ja puolet odottamaan lautaselle.

Ruskista jauheliha ja hienn.

Sipulit ja valkosipulin kynnet.

Lisää pannulle tomaattipyree, vesi ja mausteet, anna hautua n. 10 min., jonka jälkeen voit kaataa seoksen kesäkurpitsojen päälle.

Lado pinnalle loput kesäkurpitsaviipaleet ja reilusti juustoraastetta.

Kypsennä 175 astetta n. 35 min. Anna vetäytyä hetki.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 259 grammaa

Eija62
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha 10%1127g1916kcal225.4g0g112.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl34g304kcal0g0g33.8g0g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g316g234kcal14.2g40.7g0.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.1g0.2g0.6g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g11g26kcal1.2g4.3g0.4g0g
Oregano, kuivattu 11g34kcal1.2g2.4g1.2g4.8g
Emmental punaleima raaste Ingman 100g338g1319kcal98.1g2g98.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4662g7854kcal691g130.6g495g18.4g
Valittu annoskoko2331g3927kcal345.5g65.3g247.5g9.2g
Annoskoko puolitettuna1166g1963kcal172.8g32.7g123.8g4.6g
Arvot/100g100g169kcal14.8g2.8g10.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136556