Ihana kesäkurpitsavuoka

500g paistijauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 kg kesäkurpitsa
2 reilunkokoista sipulia
140g tomaattipyrettä
1dl vettä
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 pss (150g) emmental punaleima raastetta

Viipaloi kesäkurpitsa reiluiksi viipaleiksi, paista öljyssä kullanvärisiksi, laita niistä puolet uunivuoan pohjalle ja puolet odottamaan lautaselle.

Ruskista jauheliha ja hienn.

Sipulit ja valkosipulin kynnet.

Lisää pannulle tomaattipyree, vesi ja mausteet, anna hautua n. 10 min., jonka jälkeen voit kaataa seoksen kesäkurpitsojen päälle.

Lado pinnalle loput kesäkurpitsaviipaleet ja reilusti juustoraastetta.

Kypsennä 175 astetta n. 35 min. Anna vetäytyä hetki.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 259 grammaa

Eija62
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha 10%251g426kcal50.1g0g25g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g70g52kcal3.2g9g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7g7.3kcal0.6g1.1g0g0.1g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g2.5g5.7kcal0.3g1g0.1g0g
Oregano, kuivattu 2.5g7.7kcal0.3g0.5g0.3g1.1g
Emmental punaleima raaste Ingman 100g75g293kcal21.8g0.5g21.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1036g1745kcal154g29g109.8g4.2g
Valittu annoskoko518g873kcal77g14.5g54.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna259g436kcal38.5g7.3g27.5g1.1g
Arvot/100g100g169kcal14.9g2.8g10.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136556