Caesarin lohi
Caesarin uunilohi
600–800 g fileoitua lohta tai kirjolohta
50 g (2 dl) raastettua parmesaania
noin 2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl dijoninsinappia
ripaus mustapippuria
1 tlk anjovisfileitä
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia
1. Aseta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
Sekoita öljystä ja
parmesaanista sopivan notkea tahna ja mausta se sinapilla ja murskatulla valkosipulilla
ja mustapippurilla.
Sivele tahna lohen pintaan.
2. Valuta anjovikset ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.
3. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
Sirottele kypsän kalan pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 220 grammaa
Timonaattori