Kasvismunaksa uunissa

Paloittele poarsakaalin varret ja irroita kukinnot.

Leikka paprika pieniksi suikaleiksi.

Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuutio tomaatit.

Hienonna persilja ja basilika.

Raasta permesaani.

Keitä parsakaalin varsipaloja ja kukintoja vähässä vedessä noin 5 min. Kaada vesi pois.

Jos käytät pakaste parsakaalia, sitä ei tarvitse keittää.

Kiehauta sipulit paistokasarissa tilkassa öljyä.

Lisää joukkoon paprikanpalat sekä tomaattikuutiot.

Mausta kasvisseos yrttiseoksella, suolalla ja pippurilla.

Hauduta ilman kantta noin 10 min. Anna jäähtyä.

Vatkaa munion joukkoon sinappi, parmesaaniraaste ja mausteyrtit.

Yhdistä muna ja kasvisseos.

Lisää joukkoon parsakaalit.

Kaada munakasvisseos laakeaan, voideltuun tasapohjaiseen vuokaan.

Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 min. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja basilikaa.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa .

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 225g79kcal10.4g4.4g0.7g5.6g
Paprika punainen 85g25kcal0.8g3.8g0.3g1.6g
Sipuli 50g15kcal0.6g2.4g0.1g0.9g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Tomaatti 200g46kcal1.1g6.9g0.6g2.8g
Persilja 20g5.5kcal0.3g0.2g0g1.6g
Basilika, tuore20g8kcal0.6g1g0.2g0.8g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g25g97kcal8.3g0g7.1g0g
Neitsytoliiviöljy, Pirkka ekstra, 1 rkl5g44kcal0g0g5g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)125g158kcal13.7g0.4g11.2g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl16g23kcal0.8g1.5g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1565g1022kcal75g44.8g53.6g27.2g
Valittu annoskoko783g511kcal37.5g22.4g26.8g13.6g
Annoskoko puolitettuna391g256kcal18.8g11.2g13.4g6.8g
Arvot/100g100g65kcal4.8g2.9g3.4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137152