Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g7.5g2.7kcal0g0.4g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g300g93kcal3.7g21.9g0.6g9.3g
Purjosipuli 150g34kcal2.7g3.6g0.3g3.2g
Tilli mauste38g6.4kcal0.5g0.4g0.3g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)49g61kcal4.5g1.4g3.9g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g101kcal0g0g11.3g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g150g255kcal3g2.4g25.8g0.9g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Kirjolohifilee 469g775kcal78.5g0g51.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2370g2662kcal185.8g60.6g187.8g26.8g
Valittu annoskoko1185g1331kcal92.9g30.3g93.9g13.4g
Annoskoko puolitettuna593g666kcal46.5g15.2g47g6.7g
Arvot/100g100g112kcal7.8g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307