Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g15g5.4kcal0.1g0.9g0.2g0g
Fenkoli, annos 100g600g186kcal7.4g43.7g1.2g18.6g
Purjosipuli 300g69kcal5.4g7.2g0.6g6.3g
Tilli mauste75g13kcal1.1g0.8g0.6g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)98g122kcal9.1g2.7g7.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl23g203kcal0g0g22.5g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g300g510kcal6g4.8g51.6g1.8g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Kirjolohifilee 938g1550kcal157g0g103.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4740g5324kcal372.4g121g375.2g53.4g
Valittu annoskoko2370g2662kcal186.2g60.5g187.6g26.7g
Annoskoko puolitettuna1185g1331kcal93.1g30.3g93.8g13.4g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307