Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g18g6.3kcal0.1g1g0.2g0g
Fenkoli, annos 100g700g217kcal8.7g51g1.4g21.7g
Purjosipuli 350g80kcal6.3g8.4g0.7g7.4g
Tilli mauste88g15kcal1.2g0.9g0.7g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)114g142kcal10.6g3.2g9.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl26g236kcal0g0g26.3g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g350g595kcal7g5.6g60.2g2.1g
Sitruunamehu, laimentamaton26g5.5kcal0.1g0.4g0g0g
Kirjolohifilee 1094g1808kcal183.2g0g120.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5530g6211kcal434.4g141g437.8g62.4g
Valittu annoskoko2765g3106kcal217.2g70.5g218.9g31.2g
Annoskoko puolitettuna1383g1553kcal108.6g35.3g109.5g15.6g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.5g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307