Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g20g7.2kcal0.1g1.2g0.2g0g
Fenkoli, annos 100g800g248kcal9.9g58.3g1.6g24.8g
Purjosipuli 400g92kcal7.2g9.6g0.8g8.4g
Tilli mauste100g17kcal1.4g1g0.8g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)130g163kcal12.1g3.6g10.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g270kcal0g0g30g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g400g680kcal8g6.4g68.8g2.4g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Kirjolohifilee 1250g2067kcal209.4g0g137.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6320g7098kcal496.4g161.2g500.2g71.2g
Valittu annoskoko3160g3549kcal248.2g80.6g250.1g35.6g
Annoskoko puolitettuna1580g1775kcal124.1g40.3g125.1g17.8g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307