Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g23g8.1kcal0.1g1.3g0.2g0g
Fenkoli, annos 100g900g279kcal11.2g65.6g1.8g27.9g
Purjosipuli 450g103kcal8.1g10.8g0.9g9.5g
Tilli mauste113g19kcal1.6g1.1g0.9g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)146g183kcal13.6g4.1g11.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl34g304kcal0g0g33.8g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g450g765kcal9g7.2g77.4g2.7g
Sitruunamehu, laimentamaton34g7.1kcal0.1g0.5g0g0g
Kirjolohifilee 1406g2325kcal235.5g0g154.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7110g7986kcal558.4g181.2g562.8g80.2g
Valittu annoskoko3555g3993kcal279.2g90.6g281.4g40.1g
Annoskoko puolitettuna1778g1997kcal139.6g45.3g140.7g20.1g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.5g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307