Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g2.5g0.9kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, annos 100g100g31kcal1.2g7.3g0.2g3.1g
Purjosipuli 50g11kcal0.9g1.2g0.1g1.1g
Tilli mauste13g2.1kcal0.2g0.1g0.1g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)16g20kcal1.5g0.5g1.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g50g85kcal1g0.8g8.6g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton3.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Kirjolohifilee 156g258kcal26.2g0g17.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana790g887kcal62g20.2g62.6g9g
Valittu annoskoko395g444kcal31g10.1g31.3g4.5g
Annoskoko puolitettuna198g222kcal15.5g5.1g15.7g2.3g
Arvot/100g100g112kcal7.8g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307