Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g5g1.8kcal0g0.3g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g200g62kcal2.5g14.6g0.4g6.2g
Purjosipuli 100g23kcal1.8g2.4g0.2g2.1g
Tilli mauste25g4.3kcal0.4g0.3g0.2g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)33g41kcal3g0.9g2.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g100g170kcal2g1.6g17.2g0.6g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Kirjolohifilee 313g517kcal52.3g0g34.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1580g1775kcal124g40.4g125.2g17.8g
Valittu annoskoko790g887kcal62g20.2g62.6g8.9g
Annoskoko puolitettuna395g444kcal31g10.1g31.3g4.5g
Arvot/100g100g112kcal7.8g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307