Makulehden kasvispihvit

1 pieni sipuli (60 g)
1 rkl öljyä
1 prk (400/250 g) kidneypapuja tai ruskeita papuja
(tai 3 1/2 dl papuja kypsennettyjä)
1 1/2 dl porkkanaa raasteena (tiivis mitallinen)
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl grahamjauhoja
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 tl basilikaa
1/2 tl anista
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Paistamiseen
noin 1/2 dl öljyä
Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä.

Valuta pavut ja huuhdo ne lävikössä.

Kumoa pavut kulhoon ja survo ne, esimerkiksi perunasurvimella.

Itse keitetyt pavut hienontuvat kätevimmin monitoimikoneessa.

Mittaa kulhoon loput aineet ja puristele seos tasaiseksi massaksi.

Jos käytät itse keitettyjä papuja, lisää tarvittaessa massan joukkoon 1–2 rkl vettä, maitoa tai soijamaitoa.

Muotoile massasta noin 6 pihviä.

Kuumenna öljy pannulla.

Paista pihvit molemmin puolin rapeiksi ja kauniin ruskeiksi.

Nauti pihvejä perunamuusin kanssa tai kokoa pihveistä hampurilaisia paahdettujen leipien väliin.

Hampurilaisen lisukkeeksi sopivat muun muassa ketsuppi, sinappi, suolakurkku, tomaatti ja salaatti tai idut.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Mutjake
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kidneypapu (Go green), annos 100g125g118kcal10g17.4g0.9g10g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Porkkanaraaste 200g37g10kcal0.2g2g0.1g0.9g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl20g68kcal2.8g11.2g1.3g2.2g
Grahamjauho 17g57kcal1.8g10.6g0.4g1.7g
Auringonkukansiemen 25g148kcal5.7g3.1g12.3g1.5g
Oliiviöljy 25g220kcal0g0g24.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana558g1259kcal41.8g91.4g80g33.6g
Valittu annoskoko279g630kcal20.9g45.7g40g16.8g
Annoskoko puolitettuna140g315kcal10.5g22.9g20g8.4g
Arvot/100g100g226kcal7.5g16.4g14.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137611