Makulehden kasvispihvit

1 pieni sipuli (60 g)
1 rkl öljyä
1 prk (400/250 g) kidneypapuja tai ruskeita papuja
(tai 3 1/2 dl papuja kypsennettyjä)
1 1/2 dl porkkanaa raasteena (tiivis mitallinen)
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl grahamjauhoja
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 tl basilikaa
1/2 tl anista
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Paistamiseen
noin 1/2 dl öljyä
Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä.

Valuta pavut ja huuhdo ne lävikössä.

Kumoa pavut kulhoon ja survo ne, esimerkiksi perunasurvimella.

Itse keitetyt pavut hienontuvat kätevimmin monitoimikoneessa.

Mittaa kulhoon loput aineet ja puristele seos tasaiseksi massaksi.

Jos käytät itse keitettyjä papuja, lisää tarvittaessa massan joukkoon 1–2 rkl vettä, maitoa tai soijamaitoa.

Muotoile massasta noin 6 pihviä.

Kuumenna öljy pannulla.

Paista pihvit molemmin puolin rapeiksi ja kauniin ruskeiksi.

Nauti pihvejä perunamuusin kanssa tai kokoa pihveistä hampurilaisia paahdettujen leipien väliin.

Hampurilaisen lisukkeeksi sopivat muun muassa ketsuppi, sinappi, suolakurkku, tomaatti ja salaatti tai idut.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Mutjake
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kidneypapu (Go green), annos 100g415g394kcal33.2g58.1g2.9g33.2g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Porkkanaraaste 200g125g34kcal0.7g6.6g0.2g3.1g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl66g226kcal9.3g37.2g4.5g7.3g
Grahamjauho 58g191kcal6.1g35.3g1.3g5.8g
Auringonkukansiemen 83g493kcal19.1g10.5g41.1g5g
Oliiviöljy 83g734kcal0g0g83g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1860g4198kcal139.4g305g266.4g112.2g
Valittu annoskoko930g2099kcal69.7g152.5g133.2g56.1g
Annoskoko puolitettuna465g1049kcal34.9g76.3g66.6g28.1g
Arvot/100g100g226kcal7.5g16.4g14.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137611