Kaalikääryleet, karppi

1 kaalikäärylekaali
400 g sika-nauta jauhelihaa
2 kananmunaa
1 iso sipuli
1 iso porkkana
250 g emmental-juustoa raastettuna
2 rkl soijarouhetta (tummaa tai vaaleaa)
1,5 dl soijakermaa t. kermaa
3 rkl voita
1 dl kaalin keitinlientä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Koverra kaalista kanta irti.

Kiehtauta kaalia kantaosa alaspäin isossa kattilassa n. 10 min., jotta lehdet pehmenevät.

Ota kaalin keitinlientä vähintään 1 dl talteen, johon valmistat täytteen.

Anna kaalin jäähtyä ja irrota lehdet toisistaan varovasti.

Ohenna paksuja lehtiruotia veitsellä vuolemalla (ja silppua ne täytteeseen) mutta varo tekemästä reikiä lehteen.

Yhdestä kaalista tulee vaihteleva määrä isoja lehtiä, viimeisimmästä tuli 14 kpl.

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli pannulla sillä aikaa kun kaali kiehuu.

Raasta porkkana, silppua kaalista loppuosa/sisus ja keitä niitä kaalin keitinvedessä kunnes pehmenevät hieman.

Lisää kattilaan paistettu jauheliha-sipuliseos ja soijarouhe (joka sitoo nestettä itseensä kivasti).

Lisää jäähtyneeseen täytteeseen kananmunat ja juustoraaste sekä mausta mieleiseksesi yrttisuolalla ja mustapippurilla.

Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri ne varovasti tiukoiksi paketeiksi.

Lado kääryleet tarpeeksi suureen uunivuokaan.

Paista n. 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia, lisää kerma ja pilko voi tasaisesti kääryleiden päälle.

Jatka paistamista uunissa toinen puoli tuntia, valele kääryleitä välillä paistinliemellä.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali171g36kcal2.1g5.8g0.3g3.6g
Jauheliha, sika-nauta 86g189kcal15g0g14.5g0g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal2.9g0.1g2.4g0g
Sipuli (kuorittu)43g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Porkkana 36g12kcal0.2g2g0.1g0.9g
Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima 54g202kcal14.9g0g16g0g
Soijarouhe, vaalea 2.1g8.2kcal0.8g1g0g0.2g
Alpro soya cuisine, annos 15g32g55kcal0.6g0.5g5.5g0.2g
Voi 9g65kcal0.1g0g7.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana912g1226kcal74.4g23g92.4g11.2g
Valittu annoskoko456g613kcal37.2g11.5g46.2g5.6g
Annoskoko puolitettuna228g306kcal18.6g5.8g23.1g2.8g
Arvot/100g100g134kcal8.2g2.5g10.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138243