Aapon hernesoppa

-Pese herneet.

-Liota herneitä vuorokausi.

-Laita herneet kiehumaan ja kuori vaahto.

-Lisää suola, aromisuola, mustapippuri + 2tl meiramia
-Kiehuta hernekeittoa 2 tuntia miedolla lämmöllä.

-Paista palvikinkku ilman lisättyä rasvaa, siivilöi lopuksi ylimääräinen rasva.

-Paista porsaan suikaleet ilman lisättyä rasvaa.

-Lisää lihat keittoon.

-Pilko porkkanat ja lisää keittoon kun keitto on kiehunut reilun tunnin.

-Lisää sipuli ja sinappi keittoon.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 224 grammaa

Aapo69
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 15g45kcal2.6g7.1g0.1g1.6g
Vesi74g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Palvikinkku, ylikypsä (Pirkka)3.3g11kcal0.4g0g1g0g
Maustamaton porsaan kevyt suikale (Atria), annos 100g6.7g6.1kcal1.1g0g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)4.9g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sinappi, mieto, meira 125g0.9g1.4kcal0g0.2g0.1g0g
Porkkana 7.4g2.4kcal0g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana224g134kcal8.4g16g2.8g4g
Valittu annoskoko112g67kcal4.2g8g1.4g2g
Annoskoko puolitettuna56g34kcal2.1g4g0.7g1g
Arvot/100g100g60kcal3.8g7.1g1.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138568