Aapon hernesoppa

-Pese herneet.

-Liota herneitä vuorokausi.

-Laita herneet kiehumaan ja kuori vaahto.

-Lisää suola, aromisuola, mustapippuri + 2tl meiramia
-Kiehuta hernekeittoa 2 tuntia miedolla lämmöllä.

-Paista palvikinkku ilman lisättyä rasvaa, siivilöi lopuksi ylimääräinen rasva.

-Paista porsaan suikaleet ilman lisättyä rasvaa.

-Lisää lihat keittoon.

-Pilko porkkanat ja lisää keittoon kun keitto on kiehunut reilun tunnin.

-Lisää sipuli ja sinappi keittoon.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 224 grammaa

Aapo69
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 147g445kcal26.4g71.4g1.5g15.7g
Vesi736g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 1.2g0.8kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.4g6.6kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Palvikinkku, ylikypsä (Pirkka)33g106kcal4g0.3g10g0g
Maustamaton porsaan kevyt suikale (Atria), annos 100g67g61kcal11.5g0.2g1.6g0g
Sipuli (kuorittu)49g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Sinappi, mieto, meira 125g8.5g14kcal0.3g1.9g0.6g0g
Porkkana 74g24kcal0.5g4.1g0.1g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2240g1341kcal87.2g162.4g28g38g
Valittu annoskoko1120g671kcal43.6g81.2g14g19g
Annoskoko puolitettuna560g335kcal21.8g40.6g7g9.5g
Arvot/100g100g60kcal3.9g7.2g1.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138568