Aapon hernesoppa

-Pese herneet.

-Liota herneitä vuorokausi.

-Laita herneet kiehumaan ja kuori vaahto.

-Lisää suola, aromisuola, mustapippuri + 2tl meiramia
-Kiehuta hernekeittoa 2 tuntia miedolla lämmöllä.

-Paista palvikinkku ilman lisättyä rasvaa, siivilöi lopuksi ylimääräinen rasva.

-Paista porsaan suikaleet ilman lisättyä rasvaa.

-Lisää lihat keittoon.

-Pilko porkkanat ja lisää keittoon kun keitto on kiehunut reilun tunnin.

-Lisää sipuli ja sinappi keittoon.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 224 grammaa

Aapo69
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 44g133kcal7.9g21.4g0.4g4.7g
Vesi221g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.7g2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Palvikinkku, ylikypsä (Pirkka)10g32kcal1.2g0.1g3g0g
Maustamaton porsaan kevyt suikale (Atria), annos 100g20g18kcal3.4g0.1g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)15g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Sinappi, mieto, meira 125g2.6g4.3kcal0.1g0.6g0.2g0g
Porkkana 22g7.2kcal0.1g1.2g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana672g402kcal26g48.8g8.2g11.4g
Valittu annoskoko336g201kcal13g24.4g4.1g5.7g
Annoskoko puolitettuna168g101kcal6.5g12.2g2.1g2.9g
Arvot/100g100g60kcal3.9g7.3g1.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138568