Aapon hernesoppa

-Pese herneet.

-Liota herneitä vuorokausi.

-Laita herneet kiehumaan ja kuori vaahto.

-Lisää suola, aromisuola, mustapippuri + 2tl meiramia
-Kiehuta hernekeittoa 2 tuntia miedolla lämmöllä.

-Paista palvikinkku ilman lisättyä rasvaa, siivilöi lopuksi ylimääräinen rasva.

-Paista porsaan suikaleet ilman lisättyä rasvaa.

-Lisää lihat keittoon.

-Pilko porkkanat ja lisää keittoon kun keitto on kiehunut reilun tunnin.

-Lisää sipuli ja sinappi keittoon.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 224 grammaa

Aapo69
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 74g222kcal13.2g35.7g0.7g7.9g
Vesi368g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.5g0g0.3g
Palvikinkku, ylikypsä (Pirkka)17g53kcal2g0.2g5g0g
Maustamaton porsaan kevyt suikale (Atria), annos 100g34g30kcal5.7g0.1g0.8g0g
Sipuli (kuorittu)24g6.6kcal0.3g1.2g0g0.4g
Sinappi, mieto, meira 125g4.3g7.1kcal0.2g0.9g0.3g0g
Porkkana 37g12kcal0.2g2g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1120g671kcal43.4g81.4g13.8g19g
Valittu annoskoko560g335kcal21.7g40.7g6.9g9.5g
Annoskoko puolitettuna280g168kcal10.9g20.4g3.5g4.8g
Arvot/100g100g60kcal3.9g7.3g1.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138568