Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 23g206kcal0g0g23.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha333g553kcal63.2g0g33.3g0g
Sipuli 83g25kcal1g4g0.2g1.4g
Mustapippuri 1.7g4.7kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Paprikajauhe 1.7g5.3kcal0.2g0.3g0.2g0.6g
Täysjyväriisi 142g474kcal8.6g100.9g1g10.5g
Lihaliemijauhe/tiiviste 8.3g24kcal0.9g1.2g1.7g0g
Vesi416g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 166g172kcal5.7g30g1.8g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2350g2927kcal159.6g274g123.2g35.4g
Valittu annoskoko1175g1463kcal79.8g137g61.6g17.7g
Annoskoko puolitettuna588g732kcal39.9g68.5g30.8g8.9g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316