Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 28g247kcal0g0g28g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha399g663kcal75.9g0g39.9g0g
Sipuli 100g30kcal1.2g4.8g0.2g1.7g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Paprikajauhe 2g6.4kcal0.3g0.4g0.3g0.7g
Täysjyväriisi 170g569kcal10.3g121.1g1.2g12.6g
Lihaliemijauhe/tiiviste 10g29kcal1.1g1.5g2.1g0g
Vesi499g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 200g206kcal6.9g35.9g2.1g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2820g3513kcal191.8g329g147.8g42.6g
Valittu annoskoko1410g1756kcal95.9g164.5g73.9g21.3g
Annoskoko puolitettuna705g878kcal48g82.3g37g10.7g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316