Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 33g289kcal0g0g32.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha466g774kcal88.5g0g46.6g0g
Sipuli 117g35kcal1.5g5.6g0.2g2g
Mustapippuri 2.3g6.5kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Paprikajauhe 2.3g7.5kcal0.3g0.4g0.3g0.9g
Täysjyväriisi 198g663kcal12g141.3g1.4g14.7g
Lihaliemijauhe/tiiviste 12g34kcal1.3g1.7g2.4g0.1g
Vesi583g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 233g240kcal8g41.9g2.5g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3290g4098kcal223.8g383.6g172.2g50.2g
Valittu annoskoko1645g2049kcal111.9g191.8g86.1g25.1g
Annoskoko puolitettuna823g1025kcal56g95.9g43.1g12.6g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316