Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 37g330kcal0g0g37.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha533g884kcal101.2g0g53.3g0g
Sipuli 133g40kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Mustapippuri 2.7g7.5kcal0.3g1g0.1g0.7g
Paprikajauhe 2.7g8.6kcal0.4g0.5g0.3g1g
Täysjyväriisi 226g758kcal13.7g161.5g1.6g16.7g
Lihaliemijauhe/tiiviste 13g39kcal1.5g2g2.8g0.1g
Vesi666g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 266g275kcal9.2g47.9g2.8g7.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3760g4684kcal256g438.6g197g57g
Valittu annoskoko1880g2342kcal128g219.3g98.5g28.5g
Annoskoko puolitettuna940g1171kcal64g109.7g49.3g14.3g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316