Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 42g371kcal0g0g41.9g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha599g995kcal113.8g0g59.9g0g
Sipuli 150g45kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Paprikajauhe 3g10kcal0.4g0.5g0.4g1.1g
Täysjyväriisi 255g853kcal15.4g181.7g1.8g18.8g
Lihaliemijauhe/tiiviste 15g44kcal1.6g2.2g3.1g0.1g
Vesi749g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 300g309kcal10.3g53.9g3.2g8.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4230g5269kcal287.4g493.2g221.4g64g
Valittu annoskoko2115g2634kcal143.7g246.6g110.7g32g
Annoskoko puolitettuna1058g1317kcal71.9g123.3g55.4g16g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316