Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 47g412kcal0g0g46.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha666g1105kcal126.5g0g66.6g0g
Sipuli 166g50kcal2.1g8g0.3g2.8g
Mustapippuri 3.3g9kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Paprikajauhe 3.3g11kcal0.5g0.6g0.4g1.2g
Täysjyväriisi 283g947kcal17.1g201.9g2g20.9g
Lihaliemijauhe/tiiviste 17g49kcal1.8g2.5g3.5g0.1g
Vesi832g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 333g343kcal11.5g59.9g3.5g9.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4700g5854kcal319.8g548.4g246g71.2g
Valittu annoskoko2350g2927kcal159.9g274.2g123g35.6g
Annoskoko puolitettuna1175g1464kcal80g137.1g61.5g17.8g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316