Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 56g495kcal0g0g56g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800g1328kcal152g0g80g0g
Sipuli 200g61kcal2.5g9.6g0.4g3.4g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Paprikajauhe 4g13kcal0.6g0.7g0.5g1.5g
Täysjyväriisi 340g1139kcal20.6g242.6g2.4g25.2g
Lihaliemijauhe/tiiviste 20g59kcal2.2g3g4.2g0.1g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 400g413kcal13.8g72g4.2g11.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5648g7035kcal384.2g658.8g295.6g85.8g
Valittu annoskoko2824g3517kcal192.1g329.4g147.8g42.9g
Annoskoko puolitettuna1412g1759kcal96.1g164.7g73.9g21.5g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316