Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 9g82kcal0g0g9.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha133g221kcal25.3g0g13.3g0g
Sipuli 33g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Mustapippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Paprikajauhe 0.7g2.1kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Täysjyväriisi 57g190kcal3.4g40.4g0.4g4.2g
Lihaliemijauhe/tiiviste 3.3g10kcal0.4g0.5g0.7g0g
Vesi166g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 67g69kcal2.3g12g0.7g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana940g1171kcal64g109.8g49.2g14.2g
Valittu annoskoko470g585kcal32g54.9g24.6g7.1g
Annoskoko puolitettuna235g293kcal16g27.5g12.3g3.6g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316