Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Sipuli 50g15kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Paprikajauhe 1g3.2kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Täysjyväriisi 85g285kcal5.2g60.6g0.6g6.3g
Lihaliemijauhe/tiiviste 5g15kcal0.6g0.8g1.1g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 100g103kcal3.5g18g1.1g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1412g1759kcal96.2g164.8g74g21.4g
Valittu annoskoko706g879kcal48.1g82.4g37g10.7g
Annoskoko puolitettuna353g440kcal24.1g41.2g18.5g5.4g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316