Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 19g165kcal0g0g18.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha266g442kcal50.6g0g26.6g0g
Sipuli 67g20kcal0.8g3.2g0.1g1.1g
Mustapippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.5g0g0.4g
Paprikajauhe 1.3g4.3kcal0.2g0.2g0.2g0.5g
Täysjyväriisi 113g379kcal6.9g80.7g0.8g8.4g
Lihaliemijauhe/tiiviste 6.7g20kcal0.7g1g1.4g0g
Vesi333g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 133g137kcal4.6g24g1.4g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1880g2342kcal127.8g219.2g98.2g28.6g
Valittu annoskoko940g1171kcal63.9g109.6g49.1g14.3g
Annoskoko puolitettuna470g585kcal32g54.8g24.6g7.2g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316