Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi376g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g301g918kcal29.2g184.6g6g43.7g
Vehnäjauho puolikarkea 489g1679kcal49.9g342.5g5.9g17.1g
Hiiva 19g14kcal2.5g0.2g0.1g1.3g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl23g203kcal0g0g22.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2424g5629kcal163.2g1054.6g69.2g124.2g
Valittu annoskoko1212g2815kcal81.6g527.3g34.6g62.1g
Annoskoko puolitettuna606g1407kcal40.8g263.7g17.3g31.1g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580