Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi39g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g31g96kcal3g19.2g0.6g4.5g
Vehnäjauho puolikarkea 51g175kcal5.2g35.7g0.6g1.8g
Hiiva 2g1.5kcal0.3g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.4g21kcal0g0g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana253g587kcal17g109.8g7.2g12.8g
Valittu annoskoko126g293kcal8.5g54.9g3.6g6.4g
Annoskoko puolitettuna63g147kcal4.3g27.5g1.8g3.2g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.4g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580