Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3106g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g2485g7578kcal241g1523g49.7g360.2g
Vehnäjauho puolikarkea 4037g13853kcal411.4g2826.1g48.4g141.3g
Hiiva 155g116kcal20.4g1.7g0.6g10.7g
Suola, annos 3g31g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl186g1677kcal0g0g186.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g46446kcal1345.6g8701.6g570g1024.4g
Valittu annoskoko10000g23223kcal672.8g4350.8g285g512.2g
Annoskoko puolitettuna5000g11612kcal336.4g2175.4g142.5g256.1g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580