Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi439g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g351g1072kcal34.1g215.3g7g50.9g
Vehnäjauho puolikarkea 571g1959kcal58.2g399.6g6.9g20g
Hiiva 22g16kcal2.9g0.2g0.1g1.5g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl26g237kcal0g0g26.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2828g6568kcal190.4g1230.2g80.6g144.8g
Valittu annoskoko1414g3284kcal95.2g615.1g40.3g72.4g
Annoskoko puolitettuna707g1642kcal47.6g307.6g20.2g36.2g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580