Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g38g115kcal3.7g23.1g0.8g5.5g
Vehnäjauho puolikarkea 61g210kcal6.2g42.8g0.7g2.1g
Hiiva 2.4g1.8kcal0.3g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana303g704kcal20.4g131.8g8.6g15.6g
Valittu annoskoko152g352kcal10.2g65.9g4.3g7.8g
Annoskoko puolitettuna76g176kcal5.1g33g2.2g3.9g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580