Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi502g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g402g1225kcal38.9g246.1g8g58.2g
Vehnäjauho puolikarkea 652g2239kcal66.5g456.7g7.8g22.8g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g271kcal0g0g30.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3232g7506kcal217.4g1406.2g92g165.4g
Valittu annoskoko1616g3753kcal108.7g703.1g46g82.7g
Annoskoko puolitettuna808g1876kcal54.4g351.6g23g41.4g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580