Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi55g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g44g134kcal4.3g26.9g0.9g6.4g
Vehnäjauho puolikarkea 71g245kcal7.3g50g0.9g2.5g
Hiiva 2.7g2kcal0.4g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.3g30kcal0g0g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana353g821kcal24g153.8g10.2g18.2g
Valittu annoskoko177g410kcal12g76.9g5.1g9.1g
Annoskoko puolitettuna88g205kcal6g38.5g2.6g4.6g
Arvot/100g100g232kcal6.8g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580