Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi565g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g452g1378kcal43.8g276.9g9g65.5g
Vehnäjauho puolikarkea 734g2518kcal74.8g513.8g8.8g25.7g
Hiiva 28g21kcal3.7g0.3g0.1g1.9g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl34g305kcal0g0g33.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3636g8444kcal244.6g1582g103.6g186.2g
Valittu annoskoko1818g4222kcal122.3g791g51.8g93.1g
Annoskoko puolitettuna909g2111kcal61.2g395.5g25.9g46.6g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580