Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi627g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g502g1531kcal48.7g307.6g10g72.8g
Vehnäjauho puolikarkea 816g2798kcal83.1g570.9g9.8g28.5g
Hiiva 31g23kcal4.1g0.3g0.1g2.2g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl38g339kcal0g0g37.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4040g9382kcal271.8g1757.6g115g207g
Valittu annoskoko2020g4691kcal135.9g878.8g57.5g103.5g
Annoskoko puolitettuna1010g2346kcal68g439.4g28.8g51.8g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580