Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi71g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g57g172kcal5.5g34.6g1.1g8.2g
Vehnäjauho puolikarkea 92g315kcal9.3g64.2g1.1g3.2g
Hiiva 3.5g2.6kcal0.5g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.2g38kcal0g0g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana454g1055kcal30.6g197.6g12.8g23.2g
Valittu annoskoko227g528kcal15.3g98.8g6.4g11.6g
Annoskoko puolitettuna114g264kcal7.7g49.4g3.2g5.8g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580