Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi753g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g602g1837kcal58.4g369.2g12g87.3g
Vehnäjauho puolikarkea 979g3358kcal99.7g685g11.7g34.3g
Hiiva 38g28kcal4.9g0.4g0.2g2.6g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45g407kcal0g0g45.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4848g11258kcal326g2109.2g138.2g248.4g
Valittu annoskoko2424g5629kcal163g1054.6g69.1g124.2g
Annoskoko puolitettuna1212g2815kcal81.5g527.3g34.6g62.1g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580