Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi78g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g63g191kcal6.1g38.5g1.3g9.1g
Vehnäjauho puolikarkea 102g350kcal10.4g71.4g1.2g3.6g
Hiiva 3.9g2.9kcal0.5g0g0g0.3g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana505g1173kcal34g219.8g14.4g26g
Valittu annoskoko252g586kcal17g109.9g7.2g13g
Annoskoko puolitettuna126g293kcal8.5g55g3.6g6.5g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580