Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi878g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g703g2143kcal68.2g430.7g14.1g101.9g
Vehnäjauho puolikarkea 1142g3918kcal116.3g799.2g13.7g40g
Hiiva 44g33kcal5.8g0.5g0.2g3g
Suola, annos 3g8.8g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl53g474kcal0g0g52.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5656g13135kcal380.6g2460.8g161.4g289.8g
Valittu annoskoko2828g6568kcal190.3g1230.4g80.7g144.9g
Annoskoko puolitettuna1414g3284kcal95.2g615.2g40.4g72.5g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580