Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g75g230kcal7.3g46.1g1.5g10.9g
Vehnäjauho puolikarkea 122g420kcal12.5g85.6g1.5g4.3g
Hiiva 4.7g3.5kcal0.6g0.1g0g0.3g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.6g51kcal0g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana606g1407kcal40.8g263.6g17.2g31g
Valittu annoskoko303g704kcal20.4g131.8g8.6g15.5g
Annoskoko puolitettuna152g352kcal10.2g65.9g4.3g7.8g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580