Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1004g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g803g2449kcal77.9g492.2g16.1g116.4g
Vehnäjauho puolikarkea 1305g4477kcal133g913.4g15.7g45.7g
Hiiva 50g37kcal6.6g0.6g0.2g3.5g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl60g542kcal0g0g60.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6464g15011kcal435g2812.4g184.4g331.2g
Valittu annoskoko3232g7506kcal217.5g1406.2g92.2g165.6g
Annoskoko puolitettuna1616g3753kcal108.8g703.1g46.1g82.8g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580