Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi110g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g88g268kcal8.5g53.8g1.8g12.7g
Vehnäjauho puolikarkea 143g490kcal14.5g99.9g1.7g5g
Hiiva 5.5g4.1kcal0.7g0.1g0g0.4g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.6g59kcal0g0g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana707g1642kcal47.4g307.6g20.2g36.2g
Valittu annoskoko354g821kcal23.7g153.8g10.1g18.1g
Annoskoko puolitettuna177g411kcal11.9g76.9g5.1g9.1g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580