Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1129g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g903g2755kcal87.6g553.8g18.1g131g
Vehnäjauho puolikarkea 1468g5037kcal149.6g1027.6g17.6g51.4g
Hiiva 57g42kcal7.4g0.6g0.2g3.9g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl68g610kcal0g0g67.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7272g16888kcal489.2g3164g207.4g372.6g
Valittu annoskoko3636g8444kcal244.6g1582g103.7g186.3g
Annoskoko puolitettuna1818g4222kcal122.3g791g51.9g93.2g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580