Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g100g305kcal9.7g61.3g2g14.5g
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.7g1.9g5.7g
Hiiva 6.3g4.7kcal0.8g0.1g0g0.4g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana805g1870kcal54.2g350.2g22.8g41.2g
Valittu annoskoko403g935kcal27.1g175.1g11.4g20.6g
Annoskoko puolitettuna201g467kcal13.6g87.6g5.7g10.3g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580