Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi141g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g113g344kcal11g69.2g2.3g16.4g
Vehnäjauho puolikarkea 184g630kcal18.7g128.4g2.2g6.4g
Hiiva 7.1g5.3kcal0.9g0.1g0g0.5g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.5g76kcal0g0g8.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana909g2111kcal61.2g395.4g26g46.6g
Valittu annoskoko455g1056kcal30.6g197.7g13g23.3g
Annoskoko puolitettuna227g528kcal15.3g98.9g6.5g11.7g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580