Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g13g38kcal1.2g7.7g0.3g1.8g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.3g0.2g0.7g
Hiiva 0.8g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g8.5kcal0g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana101g235kcal6.8g44g2.8g5.2g
Valittu annoskoko51g117kcal3.4g22g1.4g2.6g
Annoskoko puolitettuna25g59kcal1.7g11g0.7g1.3g
Arvot/100g100g233kcal6.7g43.6g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580